Дріжджі винні Lalvin Noveau 71B, 5 г
Увійдіть в обліковий запис, щоб ми могли повідомити вам про відповідь
Описание
Lalvin 71B — це активні сухі винні дріжджі штаму Saccharomyces cerevisiae, створені у Національному інституті сільськогосподарських досліджень у Нарбонні (Франція). Ідеально підходять для виготовлення молодих вин типу Божоле Нуво, а також рожевих, білих і напівсолодких вин.
Основні переваги
• інтенсивний аромат: забезпечують високе накопичення естерів та вищих спиртів — яскраві тропічні ноти, легкий аромат банана.
• пом’якшення кислотності: споживають до 30–40% яблучної кислоти при температурі бродіння понад 18 °C.
• швидкий старт і стабільне зброджування: коротка лаг-фаза, повне зброджування в діапазоні температур 15–30 °C.
• універсальність застосування: підходять для червоних, білих, рожевих, напівсолодких вин і виноматеріалів з високим вмістом цукру.
• рекомендовані сорти винограду: Каберне Фран, Гевюрцтрамінер, Рислінг.
Дозування і підготовка
- Дозування складає 25 г на 100 л сусла.
- Дріжджі розводяться у воді з розрахунку 1:10, що має температуру 35-40 ºС. Температура води не повинна перевищувати 40 °C, щоб уникнути пошкодження дріжджів.
- Суміш обережно перемішують для видалення грудок і витримують протягом 15-20 хвилин (але не більше 30 хвилин), а потім обережно знову перемішують.
- Повільно (протягом 5 хвилин) суміш змішують із рівним обсягом сусла. Це дозволяє дріжджам пройти акліматизацію та уникнути температурного шоку при швидкому охолодженні до температури сусла.
Особенности
- Для білого вина
- Для червоного вина
- Для рожевого вина